+30 6977 256 487 info@ugrow.gr

 

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρουσιάζουμε το καινούριο πρόγραμμα που συνδυάζει την

Θετική Ψυχολογία και το Coaching δημιουργώντας μια νέα τάση στην υποστήριξη των ανθρώπων.

 

 

Diploma in Positive Integrative Coaching

Το πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποιούν από κοινού η Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας και η UGrow- Coaching Services.

 

ΣΤΟΧΟΣ:

Σκοπός του διπλώματος αυτού είναι να προσφέρει μια διευρυμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στην εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας, συνδυάζοντας τις αρχές της θετικής ψυχολογίας και του Coaching. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε θεωρητικά μοντέλα, παρεμβάσεις και τεχνικές και αποκτούν εμπειρία μέσα από πολλές ώρες εξάσκησης εντός και εκτός του προγράμματος, ώστε μετά το πέρας της εκπαίδευσης να αισθάνονται επαρκείς στην άσκηση και  ενσωμάτωση της νέας γνώσης στην υπάρχουσα επαγγελματική τους ταυτότητα. Διδασκαλία, αναστοχασμός, πρακτικές μέθοδοι, βιωματικές ασκήσεις και εξάσκηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Οι Αρχές της Θετικής Ψυχολογίας συνδέονται δημιουργικά  με τις αρχές και τα μοντέλα του επαγγελματικού coaching, του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και της Θετικής Οργανωσιακής Κουλτούρας, σε τρεις βασικούς πυλώνες.

Το πρόγραμμα πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο μητρώο επαγγελματιών της ΕΕΘΨΥ αλλά και στον ICF (on individual basis, ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ICF global ).

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Πυλώνας Ι:

 

The Coaching Essentials

Ο πυλώνας αυτός αναπτύσσεται σε τρεις αυτοτελείς ενότητες, όπου ο συμμετέχων μαθαίνει τα βασικά μοντέλα Coaching, Αλλαγής και Στοχοθεσίας όπως εφαρμόζονται στην σύγχρονη εκδοχή τους. Παράλληλα ακολουθώντας τις κατευθυντήριες του ICF ο συμμετέχων εκπαιδεύεται στις βασικές δεξιότητες του coach ως επαγγελματία και ως ανθρώπου. Έχοντας αυτά ως εφόδια συνεχίζει στην εκπαίδευση και ενσωματώνει νέα γνώση. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι νέες δεξιότητες ενισχύονται ώστε να εμπεδωθούν και να φθάσουν σε επίπεδο αυτόματης ενσωμάτωσης.

 

Πυλώνας ΙΙ:

Understanding Well-being in personal and professional context

Σε αυτόν τον πυλώνα, που αποτελείται από τέσσερεις αυτοτελείς ενότητες, η Θετική Ψυχολογία ξεδιπλώνεται για να ενωθεί στην προσέγγιση αυτή και να αναδείξει πως οι θετικές σχέσεις, η καλή ζωή, η ευτυχία, οι αξίες και το νόημα σηματοδοτούν την αλλαγή στον άνθρωπο και τον οργανισμό. Η ομάδα της Θετικής Ψυχολογίας της ΕΕΘΕΨΥ έρχεται να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες τους τρόπους της ατομικής επίτευξης αλλά και της διδασκαλίας σε ενήλικες.

 

Πυλώνας ΙΙΙ:

Practicing Coaching Intervention

Έχοντας πια ανακαλύψει τα κλειδιά στη βελτίωση των όρων ζωής του ανθρώπου, ο Πυλώνας ΙΙΙ, που αποτελείται από τέσσερεις αυτοτελείς ενότητες, ασχολείται περισσότερα με μοντέλα παρέμβασης. Προσεγγίζουμε διεθνής τεχνικές, μοντέλα και θεωρίες, συνθέτοντας τα με την οπτική της Θετικής Ψυχολογίας. Ο Πυλώνας ΙΙΙ εκπαιδεύει τον συμμετέχοντα στο να έχει δυνατές επικοινωνιακές δεξιότητες, ισχυρή αυτοπαρατήρηση, δεξιότητες λύσης με το βλέμμα στο μέλλον, βασικές αρχές NLP, καθώς και την πρακτική του Provocative Coaching.

Επιπλέον στην τελευταία ενότητα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο Business & Organizational πλαίσιο εφαρμογής του Coaching. Αναπτύσσονται θεωρίες και τεχνικές που ενσωματώνονται στις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς αναφορικά με Θετική Ηγεσία, Coaching Culture, Employee Engagement, Team Coaching κ.ά. 

 

Έναρξη: 25/1/2020

Λήξη:    28/6/2020

110 διδακτικές ώρες, έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών

Πρακτική άσκηση, βιωματικές ασκήσεις, role plays, personal mentoring, personal career coaching sessions

Τόπος Διεξαγωγής: Εκδόσεις «Τόπος», Πλαπούτα 2 Αθήνα

Δηλώσεις συμμετοχής έως 10/1/2020

 

Προϋποθέσεις ένταξης:

Πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι Ψυχολογίας ή ανθρωπιστικών επιστημών (Κοινωνιολογία, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εκπαιδευτικοί κ.ά.)

Καλή γνώση Αγγλικών

 

Δικαιολογητικά:

Αίτηση συμμετοχής εδώ

Παρακαλούμε συνοδέψτε την αίτηση συμμετοχής με Σύντομο Βιογραφικό

 

Πληροφορίες/ εγγραφές:

info@positiveemotions.gr, 210 8251536

Κωνσταντίνα Παντούλια, 6977256487, kpandoulia@ugrow.gr

 

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Εκπαιδευτές από το σύνολο της Ομάδας της ΕΕΘΕΨΥ

 

Βασικοί εκπαιδευτές:

  

 

Δρ Αναστάσιος Σταλίκας, Καθ. Ψυχολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο Αναστάσιος Σταλίκας είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχει διδάξει σε πληθώρα πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας, σύμβουλος επιχειρήσεων, εκπαιδευτής, coach, κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.

Ερευνητικός του στόχος είναι να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ‘’ανθίζουν’’ ψυχικά μέσω της εφαρμογής των δυνατών σημείων του χαρακτήρα τους, της βίωσης θετικών συναισθημάτων, της εύρεσης νοήματος στη ζωή και της ανάπτυξης της ψυχολογικής τους ανθεκτικότητας. Επιπλέον, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, στην κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Είναι συγγραφέας 10 βιβλίων, περισσότερων από 60 κεφαλαίων σε βιβλία και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

 

 

 Δρ Ειρήνη Καρακασίδου, διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η Ειρήνη Καρακασίδου είναι Ψυχολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) με ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία και Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.)  και μέλος του Κλάδου Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται αφορούν στον τομέα της Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας και έχει συμμετάσχει ως βασική ερευνήτρια και συντονίστρια σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα με θεματολογία που άπτεται της θετικής ψυχολογίας. Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κεφάλαια σε βιβλία και έχει μια πληθώρα παρουσιάσεων και βιωματικών εργαστηρίων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ΜΚΟ, σχολεία, επιχειρήσεις και νοσοκομεία.

Δουλεύει ιδιωτικά ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο.

 

 Κωνσταντίνα Παντούλια, BSc, MSc – founder UGrow

Life & Career Coach, Coaching Trainer, Motivational Speaker

Team & Leadership Coaching, NLP, mBIT & Provocative coach

Η Κωνσταντίνα Παντούλια είναι πιστοποιημένη σε επίπεδο ACC (ICF) Life & Career Coach και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ιδρύτρια της UGROW www.ugrow.gr. Διαθέτει παραπάνω από 15 έτη εμπειρίας στη συμβουλευτική και χρησιμοποιεί το coaching ως την πιο αποτελεσματική τεχνική σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και αλλαγής.  Οι υπηρεσίες της προσφέρονται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο μέσω της UGROW-coaching services.

Η εκπαίδευση της είναι σφαιρική γύρω από την Ψυχολογία αλλά και την Οργανωτική Συμπεριφορά, το Team & Leadership Coaching, τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, το Provocative Coaching και την Εκπαίδευση Ενηλίκων και Εταιρικών ομάδων. Επίσης είναι μια από τις ελάχιστες mBIT coaches στην Ελλάδα, ειδικευμένη στην τεχνική ευθυγράμμισης των τριών εγκεφάλων του ανθρώπου ώστε να λαμβάνει τις καλύτερες αποφάσεις για τον εαυτό του.

Διαθέτει πάνω από 600 ώρες ατομικών συνεδριών και πολλές ώρες σε παρουσιάσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στελεχών. Αγαπά να υποστηρίζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να κάνουν τις αλλαγές τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν πιστεύει ότι υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει ισχυρή θέληση.  Το όραμα της είναι να δημιουργηθεί το νέο ρεύμα στην υποστήριξη του ανθρώπου, όπου όλες οι σχετικές επιστήμες και τεχνικές θα συνδράμουν σε αυτόν τον κοινό στόχο.

Η αγαπημένη της φράση είναι:

“If we do not change direction, we are liable to end up where we are headed”, Lao Tsu

 

 

Ελευθέριος Κατσιμάνης

Master Life Coach, Trainer

Ο Ελευθέριος Κατσιμάνης είναι life coach και είναι από τους πρώτους Έλληνες που χρησιμοποίησαν την μεθοδολογία του coaching στην προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου σε personal και business επίπεδο μέσω ατομικών συνεδριών.

Έχοντας εκπαιδευτεί σε Ελλάδα και εξωτερικό στα κυριότερα μοντέλα coaching (solution focused coaching, creativity coaching, advanced life coaching, provocative coaching, nlp practitioner), τα τελευταία 5 έτη  έχει διαμορφώσει το δικό του μοντέλο coaching το οποίο διδάσκει σε νέους coaches.

Τα τελευταία 15 έτη έχει περισσότερες από 9.000 χιλιάδες ώρες εμπειρίας σε personal sessions και πολλά success stories από ανθρώπους που δούλεψαν μαζί του, ενώ συνεχίζει τις έρευνές του σχετικά με το τι οδηγεί τον άνθρωπο στο να μπορεί να ζει μια ζωή πλούσια σε νόημα και σε συμφωνία με τον εαυτό του. Πιστεύει ότι το κυριότερο καύσιμο του ανθρώπου είναι το νόημα και ότι ο άνθρωπος έχει εγγενή ικανότητα να νοηματοδοτεί τα πράγματα μέσα από τις σχέσεις που διαμορφώνει με αυτά.

Στο Σήμερα συνεχίζει τις ατομικές συνεδρίες με καλλιτέχνες, πολιτικούς, opinion leaders, key point executives  και γενικά με ανθρώπους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Το μότο του είναι “σχετίζομαι άρα υπάρχω”.

 

Σοφία Θωμαΐδου, BSc, MSc

Neuro Linguistic Programming Certified trainer form the American Board of NLP, Time Line Therapy® Certified Trainer from Time Line Therapy® Association, Body Language and Micro Expressions Practitioner, NLP New Code Practitioner, Mentor, Human Resources Executive

Η Σοφία Θωμαϊδου διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον Τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.  Έχει εργαστεί σε μεγάλους ελληνικούς και πολυεθνικούς οργανισμούς σε διευθυντικές και συμβουλευτικές θέσεις και έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή προγραμμάτων που αυξάνουν την δέσμευση των εργαζομένων και υποστηρίζουν τους οργανισμούς να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες  του Ανθρώπινου Δυναμικού τους. Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει αναλάβει έργα όπου κλήθηκε να σχεδιάσει και να υλοποίησει προγράμματα που αύξησαν την απόδοση του οργανισμού, ανέπτυξαν το employer branding και αύξησαν την δέσμευση των εργαζομένων σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας.

Έχει Bachelor από το American College of Greece (Deree College) και MSc στο Human Resources Management από το Πανεπιστήμιο Lyon II στην Γαλλία και είναι Certified Neuro Linguistic Programming Trainer από το American Board of NLP.  Είναι συνεργάτης της Dynamic Equilibrium Systems