+30 6977 256 487 info@ugrow.gr

We Drive You To Your Team Values

COACHING CULTURE & PEOPLE ENGAGEMENT IN ORGANIZATIONS

H UGrow συνεργάζεται με την Odeego για τη δημιουργία ενός καινοτόμου και μοναδικού προγράμματος που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα των αξιών και την αξία του κλασικού!

 

Περιγραφή εκπαίδευσης

Οι coaches Ελευθέριος Κατσιμάνης και Κωνσταντίνα Παντούλια, είναι υπεύθυνοι περιεχομένου και σχεδιασμού της εκπαίδευσης, την οποία προσαρμόζουν κάθε φορά στις συγκεκριμένες ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε εταιρείας. Με υπευθυνότητα και έχοντας εμπειρία ετών στο χώρο του coaching, οδηγούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν, να συνειδητοποιήσουν και να αποφασίσουν σε μικρές ή μεγάλες αλλαγές προς όφελος του συνόλου. Με έντονη διάδραση και συμμετοχή των στελεχών δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ελεύθερης έκφρασης που βοηθάει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της ομάδας αλλά και του κάθε ατόμου χωριστά.

Η Odeego προσφέρει τα ανεκτίμητης αξίας κλασικά αυτοκίνητα καθώς και το ιδιαίτερης αισθητικής χώρο του indoor workshop. Triumph Spitfire, VW Beetle, Mini Cooper κ.α. αποτελούν ένα μέρος του στόλου της Odeego και επιλέγονται με προσοχή για την outdoor δράση της εκπαίδευσης.

Το κλασικό αυτοκίνητο συμβολίζει τις κλασικές αξίες, την ανθρώπινη πρωτοβουλία και την ανάγκη για δράση. Συμβολίζει επίσης την αισθητική μιας άλλης εποχής και προσδίδει αξία και κύρος στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες ενθουσιάζονται από την ευκαιρία να οδηγήσουν και να απολαύσουν μια βόλτα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα παρέα με τους συναδέλφους τους κάτω από ένα κλίμα διασκέδασης, ανακάλυψης και μάθησης.

 

 

Η ιδέα

Οι δημιουργοί του προγράμματος, Κωνσταντίνα Παντούλια και Ελευθέριος Κατσιμάνης, έχοντας πολυετή εμπειρία έρευνας και πρακτικής στην εκπαίδευση και στο coaching, χρησιμοποιούν το συμβολικό ταξίδι προκειμένου να εμπεδωθεί στους συμμετέχοντες με βιωματικό τρόπο η πολύτιμη γνώση της καλής πρακτικής της λειτουργίας μιας εταιρείας, σύμφωνα με τις αρχές και μοντέλα που εφαρμόζονται ήδη με επιτυχία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον παγκόσμιο εταιρικό χάρτη.
 
Τα κύρια σημεία που διερευνούμε είναι:

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας και που χρειάζεται βελτίωση; Ποιος είναι ο ρόλος κάθε συμμετέχοντα; Πως συνδράμει ο καθένας στην υλοποίηση της κουλτούρας της εταιρείας;  Αναγνωρίζεται ο ρόλος αυτός από τον ίδιο και από τους άλλους; Τι περιμένει η εταιρεία από κάθε εργαζόμενο και τι κάθε εργαζόμενος από την εταιρεία; Τι διαφορετικό μπορεί να κάνει η ομάδα και ο καθένας χωριστά ώστε να υπάρχει αρμονία και ευθυγράμμιση και άρα υψηλότερη αποδοτικότητα;

Βρίσκουμε τον τρόπο να τα βάλουμε όλα σε σειρά, με μεθοδικότητα, στυλ, ξεχωριστή αισθητική, πρωτοτυπία, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και την έμπνευση που τα κλασικά αυτοκίνητα μπορούν να δώσουν σε όλη την ομάδα!

Ξεκινάμε!

Οι διαδρομές είναι κάθε φορά διαφορετικές! Ανάλογα με τις ανάγκες, τις αξίες, την φιλοσοφία της εταιρείας και βεβαίως ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας της ομάδας. Ορίζονται από τους coaches έτσι ώστε να έχουν νόημα για τον προσδιορισμό των αξιών, του σκοπού και της ταυτότητας των συμμετεχόντων.

Οι “διαδρομές” έχουν 1-2 στάσεις σε κρίσιμα σημεία, όπου γίνεται στοχευμένη ξενάγηση και σύνδεση με τον κύριο κορμό και στόχο της Outdoor δραστηριότητας. Οι διαδρομές γίνονται με coaching workshop στα γραφεία της Odeego στο πρώτο σκέλος του προγράμματος, αλλά και κυριολεκτικά, με μια βόλτα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν ένα κλασικό αυτοκίνητο μέσα σε ένα ιδιαίτερο concept!

Στις indoor “διαδρομές”, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν από τους coaches να αναγνωρίζουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν όταν βγουν έξω. Προετοιμάζονται και υποψιάζονται για ό,τι θα ακολουθήσει. Επίσης ανακαλύπτουν και συνειδητοποιούν τις προσωπικές και εταιρικές αξίες τους. Συνδέονται με αυτές εμπειρικά την επόμενη ημέρα στην outdoor δράση.

Στις outdoor διαδρομές έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις που θα τους κάνουν συνειδητοποιήσουν χαρακτηριστικά του εαυτού τους και των άλλων, καθώς και την αλλαγή που θα βιώσουν μέσα από το πρόγραμμα. Και έτσι επιτυγχάνουν την κοινωνική μάθηση!

Οι outdoor διαδρομές έχουν δυνατό αποτέλεσμα χάρη στο workshop που προηγείται, σε άλλη χρονική στιγμή, πάνω στις αξίες και την κουλτούρα της εταιρείας με στόχο την αύξηση της δέσμευσης των συμμετεχόντων με τους εταιρικούς στόχους. Έτσι οι συμμετέχοντες είναι έτοιμοι να δεχτούν τη νέα εμπειρία και την αλλαγή που φέρνουν οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν!

 

In brief

Το Workshop προσαρμόζεται σε μία ή δύο ημέρες εκπαίδευσης, ανάλογα τις ανάγκες της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, χωρίζεται σε δύο σκέλη που οδηγούν στην ανάπτυξη των συμμετεχόντων.

Σκέλος πρώτο: workshop στα γραφεία της odeego. Παρουσίαση, συζήτηση, διάλεξη, επίγνωση, συμφωνία για αλλαγή και  παιχνίδια στο γκαράζ

Σκέλος δεύτερο: outdoor διαδρομές. Οδήγηση, βόλτα, διασκέδαση, προκλήσεις, συμπεράσματα ομάδας.

Ο coach λειτουργεί ως facilitator δίνοντας οδηγίες για τη διαδικασία στη διάρκεια της δράσης και κατόπιν για την εμπέδωση της νέας μάθησης. Η δράση χαρακτηρίζεται από διασκέδαση, συνειδητοποίηση και μάθηση. 

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από οποιαδήποτε βαθμίδα και οποιοδήποτε τμήμα αποφασίσει η εταιρεία. Ανάλογα με τις ανάγκες συνεργασίας τους και το αντικείμενο συνεργασίας, διαμορφώνονται τα κατάλληλα παιχνίδια και προκλήσεις της διαδρομής εμπνευσμένα από τις συνθήκες οδήγησης, το κυνήγι θησαυρού, τα regularity rally, την οδήγηση σε κομβόι, τη διοργάνωση εκδρομών κ.ά!

Ο coach κάνει το facilitation και τη σύνδεση μεταξύ της εμπειρίας και της μάθησης μέσα από αυτή. Η μάθηση αυτή συνδέεται κάθε φορά με τις αξίες και την κουλτούρα της εταιρείας ώστε να επιτευχθεί υψηλότερη δέσμευση των στελεχών με την εταιρεία και το όραμα της και να αποφασίσουν πως αυτό θα το φέρουν με πράξεις μέσα στην εταιρεία. Καταλήγουν σε συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών.  

min. αριθμός συμμετεχόντων: 6 άτομα

max. αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα/διαδρομή

 

Oργάνωση:

Odeego & UGrow

Coaches/ Program Designers:

Κωνσταντίνα Παντούλια 
Founder Ugrow, Life & Career Coach

Λευτέρης Κατσιμάνης
Founder Life Creativity Coaching, Life & Business Coach

 

Είπαν για εμάς:

«Επιβεβαίωση της επιτυχίας του project ότι καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας μια δύσκολη κατάσταση με τις δυσκολίες και τα ευχάριστα διαλείμματα και εκφράσαμε δημόσια την άποψη μας» – Στέλεχος πωλήσεων

«Αισθανθήκαμε όλοι μια ενωμένη ομάδα» – Στέλεχος πωλήσεων

«Εξαιρετική ιδέα η σύνδεση των κλασικών αυτοκινήτων με την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας» – Υπεύθυνη Marketing

«Εξαιρετική ανάλυση των αξιών της εταιρείας και αυτές ταυτίζονται με τις προσωπικές αξίες και επιδιώξεις» – Στέλεχος πωλήσεων

« Πρωτότυπος τρόπος σύνδεσης θεωρίας με την πρακτική» – Στέλεχος Πωλήσεων

«Εξαιρετικές οι ερωτήσεις των εκπαιδευτών που με προβλημάτισαν αρκετά και με οδήγησαν να δώσω περισσότερη αξία στην διαδρομή παρά στο τελικό αποτέλεσμα, κάτι που δεν κάνω συχνά» – Στέλεχος πωλήσεων

«Όλο το workshop είχε σημεία υψηλού ενδιαφέροντος. Η σύνδεση του κλασικού αυτοκινήτου με την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία ήταν κάτι μοναδικό» – Στέλεχος Πωλήσεων

Για περισσότερες πληροφορίες και σχεδιασμό μιας πρότασης εκπαίδευσης για την εταιρεία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@ugrow.gr και 6977256487