+30 6977 256 487 info@ugrow.gr
Career Coaching

Περιγραφή

Στην UGrow  απευθύνονται άτομα (εργαζόμενοι ή μη)  που σκέφτονται να αλλάξουν επαγγελματική πορεία ή θέση, που αισθάνονται άσχημα στο εργασιακό τους περιβάλλον, που χρειάζονται μια ώθηση για να αλλάξουν αυτά που τους ενοχλούν και να αποφύγουν την επαγγελματική εξουθένωση (burnout).

Συχνές ερωτήσεις σε συνεδρίες Career Coaching είναι:

Ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα;

Πώς θα ξέρω αν αυτό που επιλέγω είναι το σωστό;

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για μια επιτυχημένη συνέντευξη;

Πώς μπορώ να έχω καλύτερες σχέσεις με την ομάδα μου και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί;

Πώς μπορώ να μειώσω το εργασιακό μου στρες;

Πώς μπορώ να αγαπήσω τη δουλειά μου;

Πώς μπορώ να βελτιώσω την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής; κ.α.

Επίσης, στην UGrow στηρίζουμε τους ηγέτες και τους προπονούμε διαρκώς ώστε να διατηρήσουν το ηγετικό τους προφίλ και να το εξελίξουν, να είναι σε καλύτερη επαφή με τις ομάδες τους, να περάσουν την coaching κουλτούρα στην εταιρεία τους, χωρίς αυτό να είναι επιζήμιο για τους ίδιους και την εργασία τους. Επαγγελματίες ζητούν τη στήριξη του Career Coach για να βελτιώσουν κάποια skills ή για να τα δημιουργήσουν, ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην εργασία τους.

Είναι συχνότερο στην εποχή μας το φαινόμενο όπου έμπειρα στελέχη αισθάνονται την ανάγκη να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον ή ακόμα και αντικείμενο εργασίας ή να αλλάξουν τρόπο που λειτουργούν στην παρούσα εργασία τους.  Η ανάγκη αυτή όμως δεν εκπληρώνεται και παραμένει ανικανοποίητη παρά τις βλάβες που προκαλεί στο στέλεχος. Πολλά ψυχοσωματικά συμπτώματα έχουν τη βάση τους σε αυτόν το δισταγμό ή την αμέλεια του στελέχους να βρει έναν πιο λειτουργικό τρόπο για τον ίδιο. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η ανικανοποίητη ανάγκη εξαπλώνει τις κακές συνέπειες της και στους υπόλοιπους τομείς του στελέχους/ηγέτη με αποτέλεσμα ένα ντόμινο κακών πρακτικών. Σε αυτό ακριβώς το σημείο χρειάζεται ο Coach να λειτουργήσει αφυπνιστικά και υποστηρικτικά στο άτομο, ώστε να μπορέσει να ξαναγίνει επιτυχημένος και ικανοποιημένος σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να χάνει την ισορροπία.

Αν και πολλές εταιρείες απευθύνονται σε coaching υπηρεσίες για την ενίσχυση των leaders τους, συχνά ο leader έχει ανάγκη να το χειριστεί αυτόνομα ώστε να έχει την ευκαιρία να θέσει τη δική του ακριβώς agenda χωρίς τις εταιρικές παρεμβολές.

Όλο και περισσότερο απευθύνονται ιδιωτικά στην UGrow  οι ηγέτες, οι διευθυντές και τα στελέχη που αισθάνονται την επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν κάτι στον τρόπο που λειτουργούν, ώστε να είναι περισσότερο ικανοποιημένοι με την καθημερινότητα τους ή την απόδοσή τους ή τον συνδυασμό και των δύο. Η ισορροπημένη και αρμονική ζωή για τα υψηλά στελέχη είναι πολύ σημαντικό θέμα πια, τώρα που οι απαιτήσεις από αυτούς είναι πολλές και διαφορετικές. Ένας ηγέτης, διευθυντής ή CEO που έχει τον τρόπο να κρατάει εσωτερική ηρεμία, υψηλούς στόχους, καλή διαπροσωπική επαφή στην εταιρεία του, εσωτερική ικανοποίηση και ταυτόχρονα έχει μια προσωπική και οικογενειακή ζωή που τον ευχαριστεί, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να είναι πιο δημιουργικός από το κλασικό πρότυπο ηγέτη που τον κυριεύει το άγχος, αναλαμβάνει ευθύνες που δεν θέλει και δεν χαίρεται προσωπική ευτυχία. Έναν ηγέτη δηλαδή ο οποίος δεν έχει κανέναν λόγο στο πως τρέχει η επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Ο ηγέτης που θέλει να έχει διάρκεια και να εξελίσσεται πρέπει να δίνει την ευκαιρία στον εαυτό του να ισορροπεί και να βρίσκει νέους τρόπους να κάνει τα πράγματα.

Όπως και να είναι το αίτημα, το coaching έρχεται σε αυτά τα θέματα να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μεταξύ της καριέρας και της ζωής, διότι αυτά οφείλουν να είναι ένα για να αισθάνεται καλά το άτομο. Για αυτό πρεσβεύουμε ότι ακόμα και όταν μιλάμε για τα εργασιακά θέματα σχεδόν πάντα μιλάμε για τον εαυτό μας, για την ίδια μας την ζωή. Εκεί βρίσκονται οι απαντήσεις μας, εκεί είναι η μαγεία του coaching και το breakthrough.

Μέθοδος

Συνήθως τα άτομα δεν αφήνουν χώρο στον εαυτό τους για ανανέωση, εννοώντας να απομακρυνθούν από το άγχος της δουλειάς , να «αδειάσουν» το μυαλό τους ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να εκτιμήσουν τα σημαντικά στοιχεία της δουλειάς και της ζωής τους. Όσοι συνειδητοποιούν τα όρια της θυσίας τους και ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα επιστρέφουν στα καθήκοντά τους με περισσότερη διάθεση και καλύτερη εκτίμηση των πραγμάτων. Χρειάζεται να θέτουν διαστήματα επαναξιολόγησης και επανεκτίμησης της πορείας τους και να είναι σε ουσιαστική επαφή με όσα είναι σημαντικά στη ζωή τους. Σε αυτά τα σημεία δουλεύουν εντατικά με τον προσωπικό τους coach.

Τα εξουθενωμένα, μη αρμονικά (dissonant) στελέχη τελικά έχουν τα εξής αποτελέσματα:

 • Μη ισορροπημένη εργασία με προσωπική ζωή (work life balance)
 • Αποστροφή προς την εργασία τους
 • Έλλειψη κινήτρων
 • Κακή επαγγελματική στόχευση
 • Αδυναμία μετακίνησης και επαγγελματικής εξέλιξης
 • Μη δέσμευση στην εργασία και στην ομάδα τους
 • Απογοήτευση στην ομάδα και δυσαρέσκεια
 • Έλλειψη συγκεντρωμένης προσοχής στα σημαντικά σημεία της δουλειάς
 • Αυξημένο στρες για το στόχο
 • Ανάπτυξη αμυντικών συνηθειών
 • Κακή επικοινωνία με την ομάδα τους

Στην προσπάθεια εξόδου από αυτή την κατάσταση στέκεται συνοδοιπόρος ο Coach, σε μια προκλητική διαδικασία ώστε να κρατά το στέλεχος σε αρμονία με την εταιρεία του, τα μέλη της ομάδας του και την προσωπική του ζωή.

Διαδικασία

Οι συναντήσεις γίνονται κατόπιν συμφωνίας στο εταιρικό περιβάλλον, στα γραφεία της UGrow ή σε ουδέτερο χώρο. Η διάρκειά τους εξαρτάται από τον ρυθμό του πελάτη και τις ανάγκες του.

Ο coach ακούει το αίτημα του πελάτη και δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα εμπιστοσύνης  ώστε η διαδικασία να είναι ουσιαστική και αυθεντική. Στην πορεία ο πελάτης λαμβάνει χρήσιμο feedback και καλείται να κάνει ασκήσεις και να ανταποκριθεί σε προκλήσεις που τον βοηθάνε να πετύχει την αλλαγή του δυναμικά και βαθιά.

Την καινούρια μάθηση που αποκτά καλείται να κατανοήσει πως θα τη χρησιμοποιήσει προς όφελος του ή της εταιρείας (εάν πρόκειται για εταιρικό coaching). Αυτή η καινούρια νοοτροπία αντανακλάται σε κάθε επαγγελματική κουβέντα του ατόμου με αποτέλεσμα να έχει αυξημένα θετικά αποτελέσματα σε προσωπικές διαπραγματεύσεις ή διεκδίκησης κάποιας νέας θέσης εργασίας.

Το στέλεχος  που μαθαίνει μέσα από το coaching αποκτά ο ίδιος νοοτροπία coaching (coaching mindset) και με τον τρόπο του την μεταφέρει στον οργανισμό που εργάζεται και δημιουργεί έτσι ένα domino θετικών αλλαγών. Παράλληλα, έχει μάθει για πάντα πως να κρατά τον εαυτό του αφυπνισμένο και να τον προστατεύει από την εργασιακή εξουθένωση και τη δυσαρέσκεια.

Αποτέλεσμα

Προσλαμβάνοντας έναν Career Coach το άτομο κερδίζει:

 • Χαρτογράφηση προσωπικού επαγγελματικού προφίλ και ταυτότητας (ποιος είμαι επαγγελματικά)
 • Σταθερή αποτελεσματικότητα
 • Βελτίωση των δεξιοτήτων και αδυναμιών του
 • Νηφαλιότητα στη λήψη αποφάσεων
 • Ξεκάθαρη στοχοθεσία
 • Ουσιαστική επικοινωνία με την ομάδα του και την εταιρεία του
 • Χτίσιμο κουλτούρας coaching στην εταιρεία
 • Αναγνώριση των τρωτών σημείων
 • Μοίρασμα των ανησυχιών του και αμερόληπτη συζήτηση με κοινό στόχο

Η UGrow συμμετέχει και συνεργάζεται με την ομάδα επαγγελματιών coaches του ICPS

Πάτησε εδώ για την πρώτη σου

συνάντηση με τον Career Coach σου!