+30 6977 256 487 info@ugrow.gr
Personal Life Coaching

Το προσωπικό coaching αφορά κάθε άνθρωπο που χρειάζεται υποστήριξη σε οτιδήποτε θέλει να πετύχει. Δεν γίνεται διάκριση στο τι είναι αυτό που θέλει να πετύχει. Το αίτημα μπορεί να αφορά στον τρόπο που έως τώρα λειτουργεί, αισθάνεται, συμπεριφέρεται και αποφασίζει. Αλλαγή σε αυτά τα κομμάτια οδηγεί στο να ζει ακριβώς με τον τρόπο που επιθυμεί σε αρμονία με τις αξίες του και τις επιθυμίες του.

Το coaching είναι η μέθοδος που επιλέγουν πλέον πολλά άτομα ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν καταφέρει να βοηθηθούν από τις κλασικές θεραπευτικές μεθόδους Ψυχολογίας ή Ψυχοθεραπείας.

   Μέθοδος

  Στην UGrow  χρησιμοποιούμε το coaching ως κύρια τεχνική, κατά την οποία το άτομο καλείται να εκφράσει τα δικά του όνειρα, τις δικές του ανησυχίες, να τα καταλάβει και στην πορεία μεθοδικά να αποβάλλει ότι δεν λειτουργεί προς όφελος του και να ενδυναμώσει ότι τον βοηθά να πάει μπροστά. Με την αμέριστη υποστήριξη του coach  φωτίζονται τα δυνατά σημεία, ενισχύει τις δυνάμεις του, εντοπίζει τα προσωπικά του εμπόδια και συντάσσει το προσωπικό του πλάνο ενεργειών, ουσιαστικά το πλάνο της αλλαγής του. Γίνεται ο ίδιος υπεύθυνος για την επιτυχία του και κάνει συνεχή ανατροφοδότηση με τον coach του πάνω στο πλάνο αυτό.  Έτσι κατορθώνει να γίνει ο αυθεντικός εαυτός του. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο η λύση και η απόφαση που έρχεται από τον ίδιο τον  άνθρωπο μπορεί να είναι βιώσιμη. Οτιδήποτε άλλο θα είναι παροδικό, προσωρινό και κάποιες φορές επώδυνο.

  Στο coaching δεν μας ενδιαφέρει το παρελθόν. Λίγο θα ασχοληθούμε με αυτό. Ασχολούμαστε με το παρόν και σίγουρα με το μέλλον.

  Ο Coach στέκεται δίπλα στον πελάτη και συζητάει ανοιχτά μαζί του σχεδιάζοντας μια πορεία βασισμένη στις αξίες  και τα όνειρα του. Ανακαλύπτει και μαθαίνει τον εαυτό του και αναγνωρίζει τα εμπόδια του, ώστε να μπορεί να τα ξεπερνάει μόνος του στο μέλλον. Έτσι το άτομο μεταμορφώνεται στην καλύτερη και πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού του, ελεύθερος από κάθε ανάγκη για δεκανίκια και διαρκή στήριξη.

   Διαδικασία

   Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει 1 μήνα ή 1 χρόνο ή περισσότερο, εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες του πελάτη και τον ρυθμό αλλαγής που αναπτύσσει. Όπου χρειαστεί το coaching εμπλουτίζεται με διάφορα εργαλεία και μεθόδους που στοχεύουν στην ισορροπία του ατόμου και στην καλύτερη συνειδητοποίηση του εαυτού του.

   Το Coaching λαμβάνει χώρα στα γραφεία της UGROW (Αθήνα ή Μαρούσι) αλλά συχνά μπορεί να επιλέγονται χώροι ή διαδρομές που προάγουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ή εξυπηρετούν καλύτερα το άτομο όπως μια βόλτα στο πάρκο ή στην θάλασσα, μια συνεδρία σε χώρο που βοηθάει το άτομο να κάνει καλύτερες συνδέσεις με το αίτημα του κ.α. Το coaching δεν περιορίζεται από συμβατικούς κανόνες.

   Σε περίπτωση που το άτομο δέχεται παράλληλα υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας ο coach ενδέχεται να ζητήσει ειδική άδεια να συνομιλήσει με τον θεραπευτή για το καλό του ατόμου και την καλύτερη διαχείριση του.

    Αποτέλεσμα

    Προσλαμβάνοντας τον προσωπικό του Coach το άτομο κερδίζει:

    • Υψηλό βαθμό συνειδητότητας για την παρούσα κατάσταση του
    • Αναγνώριση των πραγματικών του δυνάμεων
    • Επικοινωνία με το συναίσθημα, την λογική και το ένστικτο
    • Κατανόηση των προσωπικών του τρόπων να αποφασίζει και να ερμηνεύει τον κόσμο
    • Βελτίωση ή αλλαγή εκείνων των μοτίβων που δεν τον βοηθούν πια
    • Βελτίωση της επικοινωνίας του με το περιβάλλον του (κοινωνικό ή εργασιακό)
    • Ανεύρεση των καλύτερων δυνατών τρόπων να πετύχει τους προσωπικούς στόχους του
    • Ξεκαθάρισμα προτεραιοτήτων & σχεδιασμός δράσης
    • Απελευθέρωση του νου του από ενοχικά και δυσλειτουργικά μοτίβα

    Πάτησε εδώ για την πρώτη σου

    συνάντηση!