+30 6977 256 487 info@ugrow.gr
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

 

 

Για Μαθητές & Φοιτητές

Career Coaching για νέους 17-25 ετών

Στην  U Grow  απευθυνόμαστε στους μαθητές και φοιτητές που είναι στην ηλικία των πιο σοβαρών επιλογών τους,  όπως είναι η επιλογή σπουδών, η δυσκολία των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η αξιοποίηση των σπουδών τους, η είσοδος τους στην αγορά εργασίας και η τοποθέτηση τους στη ζωή με αυτοπεποίθηση και πυγμή.

Μέθοδος

Οι παλαιότερες μέθοδοι επαγγελματικού προσανατολισμού θεωρούνται ξεπερασμένες διότι έχουν μέσα τους πολλά στοιχεία συμβουλευτικά και καθοδηγητικά, τα οποία συχνά οι νέοι απεχθάνονται και απαξιώνουν.

Γι’ αυτό στην UGrow  χρησιμοποιούμε το coaching ως κύρια τεχνική, κατά την οποία ο νέος καλείται να εκφράσει τα δικά του όνειρα, τις δικές του ανησυχίες, να τα καταλάβει και στη πορεία μεθοδικά να αποβάλλει ότι δεν λειτουργεί προς όφελος του και να ενδυναμώσει ότι τον βοηθά να πάει μπροστά. O νέος (coachee) συντάσσει το προσωπικό του επαγγελματικό πλάνο και το πλάνο ενεργειών του. Γίνεται ο ίδιος υπεύθυνος για την επιτυχία του και κάνει συνεχή ανατροφοδότηση με τον coach του πάνω στο πλάνο αυτό.  Έτσι κατορθώνει να γίνει ο αυθεντικός εαυτός του. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο η λύση και η απόφαση που έρχεται από τον ίδιο τον νέο άνθρωπο μπορεί να είναι βιώσιμη. Οτιδήποτε άλλο θα είναι παροδικό, προσωρινό και κάποιες φορές επώδυνο.

Πολύ συχνά απευθύνονται σε εμάς γονείς που τα παιδιά τους βρίσκονται στην περίοδο πριν τις Πανελλήνιες. Στόχος είναι ο μαθητής να έχει μια συναισθηματική και ψυχική υποστήριξη για να ανταπεξέλθει αρμονικά στην πρωτόγνωρη για αυτόν εμπειρία χωρίς να νιώθει μόνος και μειώνοντας έτσι τα συναισθήματα υπερβολικού άγχους και χαμηλής αυτοπεποίθησης.

Ο Career Coach στέκεται δίπλα του και συζητάει ανοιχτά μαζί του σχεδιάζοντας μία επαγγελματική πορεία βασισμένη στις αξίες  και τα όνειρα του νέου. Ανακαλύπτει και μαθαίνει τον εαυτό του και αναγνωρίζει τα εμπόδιά του, ώστε να μπορεί να τα ξεπερνάει μόνος του στο μέλλον.

Έτσι ο νέος σπουδάζει συνειδητά, διεκδικεί μια θέση εργασίας με αυτοπεποίθηση, θέτει συνειδητοποιημένους στόχους, διαχειρίζεται τις απώλειες και τις επιτυχίες του με νηφαλιότητα και γνωρίζει καλύτερα τα δυνατά και αδύναμα σημεία του. Δεν πελαγοδρομεί και δεν κινείται χωρίς στόχο. Η έλλειψη έξυπνου στόχου συχνά είναι ο λόγος που οι νέοι δεν βρίσκουν ικανοποίηση σε τίποτα και δεν αισθάνονται παραγωγικοί. Σε κάθε περίπτωση στην UGrow ο νέος έχει δίπλα του στη διαδρομή του τον προσωπικό του career coach όπως οι αθλητές έχουν τον προσωπικό τους coach με κοινό στόχο την επιτυχία!

Διαδικασία

Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει 1 μήνα ή 1 χρόνο ή περισσότερο, εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες του πελάτη. Όπου χρειαστεί το coaching εμπλουτίζεται με επιλεγμένα και σταθμισμένα tests που ενώ από μόνα τους δεν βοηθάνε τόσο, όταν συνοδεύονται από την coaching σχέση αποδεικνύονται πολύτιμα.

Το Coaching λαμβάνει χώρα στα γραφεία της UGrow (Αθήνα ή Μαρούσι) αλλά συχνά μπορεί να επιλέγονται χώροι που προάγουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ή εξυπηρετούν καλύτερα το άτομο ή ακόμα και στο σπίτι του.

Για την περίπτωση του μαθητή,  η coach έρχεται σε συμφωνία με τους γονείς και λαμβάνει την άδεια τους για τη διαδικασία στήριξής του. Στην πορεία των συναντήσεων και με τη σύμφωνη γνώμη του μαθητή η coach και οι γονείς συζητούν όσα χρειάζεται για το καλό του μαθητή. Ο μαθητής είναι σε χέρια επαγγελματία ώστε να βγάλει ένα καταρτισμένο πλάνο σπουδών, να λειτουργεί με μειωμένο άγχος και υψηλό ηθικό και, να ακολουθεί τον στόχο του με αγάπη και ενθουσιασμό. 

Για την περίπτωση του φοιτητή, η coach κάνει προσωπικές συναντήσεις μαζί του προκειμένω ο νέος να χτίσει ένα ανταγωνιστικό προφίλ για την αγορά εργασίας. Δημιουργούν μαζί το δικό του ξεχωριστό και όχι τυποποιημένο βιογραφικό με όλες τις σύγχρονες τάσεις πίσω από αυτό. Φτιάχνουν το καλύτερο προσωπικό πλάνο εξέλιξης και βαδίζουν πάνω σε αυτό. Η coach αποκαλύπτει τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης και ξεκαθαρίζουν τον επαγγελματικό ή επαγγελματικούς στόχους του νέου.  Τόσο σε επίπεδο προσωπικής προβολής και εικόνας (social media κ.α. ), όσο και σε επίπεδο ουσίας, ο νέος ολοκληρώνοντας τις coaching συνεδρίες του έχει πετύχει τις αλλαγές  που χρειαζόταν, έχει λάβει τις αποφάσεις του και έχει το συγκεκριμένο πλάνο του. 

Επίσης πέραν του coaching (προσωπικές συνεδρίες) ο νέος θα έχει την ευκαιρία να λάβει συμβουλές ή workshops σχετικά με τη δημιουργία ενός δυναμικού βιογραφικού, τεχνικές ανεύρεσης εργασίας, ανάπτυξης δεξιοτήτων,  career branding, social media branding προκειμένου να εφοδιαστεί και με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα για την καλύτερη τοποθέτησή του στην αγορά εργασίας.

Αποτέλεσμα

Προσλαμβάνοντας κανείς τον προσωπικό του Career Coach κερδίζει:

Για τον Μαθητή

 • Συνεχής στήριξη του μαθητή κατά την πορεία προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες
 • Εύρεση κατάλληλης σχολής και Επιστημονικού Πεδίου (με προσωπικό διάλογο ή σταθμισμένο τεστ εφόσον χρειαστεί)
 • Ενημέρωση για τα σχετικά επαγγέλματα από κάθε σχολή με τρόπο δημιουργικό και σύγχρονο (success stories, case studies)κλπ)
 • Ενημέρωση για τις τάσεις στην αγορά εργασίας (τι επικρατεί εργασιακά σε κάθε επάγγελμα)
 • Σύνδεση του μαθητή με το δικό του προσωπικό στόχο
 • Συμφωνία σε πλάνο υλοποίησης στόχου (μελέτη, διαχείριση άγχους κ.α.)
 • Αυτοπεποίθηση και Επιμονή προς το στόχο
 • Αναγνώριση βασικών σημείων της προσωπικότητάς του, ώστε να μπορεί και στο μέλλον να προχωράει με ασφάλεια

Για τον Φοιτητή

 • Πλάνο περαιτέρω εκπαίδευσης
 • Έρευνα κατάλληλου μεταπτυχιακού εντός ή εκτός Ελλάδας
 • Λίστα με δυνατά και αδύναμα σημεία (πλάνο βελτίωσης αδυναμιών για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ατόμου)
 • Προσωπικός Επαγγελματικός Στόχος 
 • Λίστα ενεργειών και εναλλακτικών πλάνων καριέρας
 • Προσωπικό Επαγγελματικό Προφίλ 
 • Σύνταξη δυναμικού και προσωπικού βιογραφικού που να ταιριάζει στο προσωπικό στυλ και ύφος του κάθε ατόμου ξεχωριστά
 • Ενημέρωση για τους σύγχρονους τρόπους αναζήτησης εργασίας
 • Προετοιμασία για μια επιτυχημένη συνέντευξη, βελτίωση  επικοινωνιακών δεξιοτήτων, τρόποι αυτοπαρουσίασης κ.α.
 • Πλάνο ανάπτυξης δεξιοτήτων (soft skills)

Πάτησε εδώ για την πρώτη σου συνάντηση με τον Career Coach σου!